7+1 gyakorlat és javaslat és hátfájás ellen, az izmok ellazítására

Egyszerű gyakorlat az ágyéktáji izmok ellazítására és a hibás tartás kijavítására, valamint néhány javaslat a helyes tartás megőrzésére:

  1. Feküdjünk hasra a padlóra, összezárt, nyújtott lábbal, majd a könyökünkre támaszkodva emeljük meg a mellkasunkat és emeljük meg a fejünket! Homorítsunk, tartsuk ki ezt helyzetet, amíg a fájdalom enyhül.
  2. Ereszkedjünk négykézlábra, kissé emeljük meg a feneket és homorítsunk, de erőltetés nélkül, a hasizmok lazák – Tartsuk ki a helyzetet 10 másodpercig, majd domborítsuk a hátunkat gömbölyűre, és maradjunk így újabb 10 másodpercig. Ismételjük 5-10 alkalommal!
  3. Feküdjünk hanyatt a földre, majd összezárt térdünket húzzuk a hasunkhoz, fogjuk át a kezünkkel és emeljük fel a fejünket – Ezt a gömbölyű helyzetet addig tartsuk ki, amíg érezzük, hogy ellazul hátunk ágyéki gerincszakasza. Kiváló fájdalomcsillapító tartás!
  4. Feküdjünk hanyatt, karok a törzsünkkel párhuzamosan nyújtva, lábunk térdben behajlítva, talpunk a talajon. Lélegezzünk be mélyen, majd emeljük meg a medencét a farizmokat megfeszítve, de ne homorítsunk. Kilégzés közben ereszkedjünk a medencékkel vissza a talajra. Hatszor 20 ismétlést végezzünk, egy-egy sorozat között pihenőt tartva.
  5. A házimunkát – vasalás, mosogatás stb. – mindig egyenes tartásban végezzük. Ennek érdekében álljunk kisterpeszben, és ne összezárt lábbal. Ha valamit a vállunknál magasabbra kell feltennünk, ne ágaskodjunk a tárggyal, hanem álljunk fel egy stabil zsámolyra vagy konyhai létrára!
  6. Ülőmunkához egy kényelmes, állítható támlájú széket használjunk, törzsünket tartsuk egyenesen, de kissé előredöntve. így nem feszülnek a nyakizmok!
  7. Ha lehajolva foglalatoskodunk, például a kertben, ne hajladozzunk nyújtott lábbal, hanem inkább guggoló helyzetben ápoljuk növényeinket!

+1

Alváshoz az ideális testhelyzet az úgynevezett “vadászkutyapóz”! Az a lábunk, amelyik oldalon fekszünk nyújtva, a másik lazán behajlítva előtte pihen – Tökéletesen kilazítja a hát- és deréktáji izmokat.

Tudta-e? – Előrehaladott terhességnél általános probléma a hátfájás. Ezt a magzat súlya okozza, mivel előrehúzza a keresztcsont tájékát, elmozdítva a gerincnek a deréknál hajló természetes ívét. Mivel a testtartás terhesség idején megváltozik, ajánlatos napközben többet pihenni, tehermentesítve a gerincoszlopot.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]