Szakorvosok, specialisták, akik hátfájás esetén kezelhetnek bennünket

Idegsebészek

Az idegsebészek nemcsak „agysebészek”, hanem a legtöbben a gerinc – és ezzel együtt a csontműködés – szakértői is. Képzésükben szerepel az agy és a gerinc, valamint a működésüket támogató és kiegészítő ideg- és vérrendszer betegségeinek, sérüléseinek, rendellenességeinek ismerete.

Ortopéd sebészek

Ha a háziorvos ortopéd sebészhez irányítja, csigolyák okozta problémát sejt. Az ortopéd orvosok részletesen tanulják a csontvázrendszer rendellenességeinek, sérüléseinek és betegségeinek diagnosztizálását és gyógymódjait.

A sebésznél a szakavatott diagnosztizálás után nagy valószínűséggel műtétre számíthatunk. Olyan specialisták is vannak azonban, akik a probléma okának felderítését követően nem sebészi megoldásokat keresnek…

Kiropraktorok

A kiropraktorok szakképesítése magában foglalja a csontváz, és elsősorban a gerinc diszfunkcióinak diagnosztizálását. A gyógyítást a kezükkel végzik,; gyógyszereket nem alkalmaznak, műtéteket sem végeznek. Étrend-kiegészítőket javasolhatnak ugyan, de orvosságokat nem írnak fel.

A kiropraktika fő elve, hogy ha a gerinc csigolyái elmozdulnak, és ebben a rendellenes helyzetben rögzülnek, irritálják a kilépő idegeket ⇒ A kiropraktor kitapintja az elmozdult csigolyát, és a helyére teszi azokat.

Ha csontbetegségben, csontrákban, isiászban, ízületi gyulladásban, csontritkulásban szenved, illetve törése van, esetleg terhes, tanácsos kikérnie háziorvosa véleményét is, mielőtt felkeresne egy kiropraktort!

Ideggyógyászok

Az ideggyógyászok foglalkoznak az agy, a gerinc, a gerincvelő, az izmok, az idegek, valamint a velük kapcsolatban álló rendszerek és funkciók rendellenességeinek, sérüléseinek és betegségeinek meghatározásával és kezelésével. Nem végeznek műtéteket.

A neurológusok kiváló diagnoszták, hiszen széles körű klinikai tapasztalattal és tudással rendelkeznek, és a legtöbb intézményben modem felszerelések segítik a munkájukat. Egy részük más szakorvosokkal együttműködve dolgozik, de vannak, akik maguk foglalkoznak a krónikus rendellenességekkel küzdő betegekkel.

Reumatológusok

Ha a hátfájását betegség váltotta ki, elképzelhető, hogy reumatológust kell felkeresnie. Az ő szakterülete ugyanis a csontok, a kötőszövet és az izmok krónikus betegségeinek – így az ízületi gyulladás, a csontritkulás vagy a kötőszövetgyulladás – diagnosztizálása és kezelése.

Aneszteziológusok

Az aneszteziológus munkája sem merül ki a betegek altatásában és műtét utáni felébresztésében. A fájdalom kezelésében szintén járatosak.

Az úgynevezett fájdalomambulanciákon és terápiás központokban általában aneszteziológusok is foglalkoznak hátfájdalmak megszüntetésével.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]