Miért fontos számunkra a rendszeres nyújtás?

Ha valaki semmit sem tud a nyújtásról, célszerű, ha a jóga néhány elemét felidézi magában. Ugyanis ez az ősrégi tevékenység a nyújtás alapjának is felfogható, mivel ebben az esetben is kiemelkedő szerephez jut, hogy érzéseinket vagy a testi reakciókat uraljuk, egyszóval az edzésmunkát tudatosan is ellenőrizzük.nyujta

A nyújtás (stretching) tehát nem véletlenül jött divatba világszerte, mozgásunk alapjaihoz kötődik és egyre nagyobb fontosságra tesz szert napjaink mozgásszegény, technika uralta hétköznapjaiban.

Miért van szükségünk a rendszeres nyújtásra?

Ha magunkba nézünk, megállapíthatjuk, hogy jószerivel elfelejtettük, mit jelent „kinyújtózkodni”, „ellazulni”. A lazítás mozdulatait legföljebb a környezetünkben élő állatokon figyelhetjük meg, és láttukra, valljuk be, olykor egy csöppnyi irigységet is érzünk.

Ellazulni, kikapcsolódni, kinyújtózni és pihenni: e szavak valami igen kellemes és sokak számára a napi rohanás mellett elérhetetlen vágyálmot jelentenek. Hiszen a kikapcsolódást talán csak az ünnepnapok vagy a nyári szabadság hozhatja meg, amikor nem az ébresztőóra berregésére ébredünk, vagy naphosszat békésen heverészhetünk a tengerparti fövenyen.

Így válik a stretching izgalmas és új tapasztalattá, sport tevékenységünk szerves részévé, amelyet napi mozgás adagunkba is érdemes beépítenünk.

Ezzel szemben százszázalékosan negatív élménynek számít, ha úgy érezzük, lehetetlen elengednünk magunkat, nem tudunk egy kicsit szabadon nyújtózkodni, mert a helyzet éppen nem engedi, mert például a tanár ellenzi, és hiába ülünk három órája mozdulatlanul a padban, vagy mert – és ez a rosszabbik esel – a jólneveltség tiltja.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]