Gyakorlatok isiász ellen

A következő gyakorlatokat a kínai orvoslás ajánlja az isiász okozta fájdalmak enyhítésére. Bővebben az “ülő ember betegségéről”: Az isiász kórismeretéről >>> hatfajas-derekfajas-isiasz-idegbecsipodes-05

Az alábbi gyakorlatokat ne végezzük, ha a fájdalom akut! A gyakorlatok arra valók, hogy a már megkezdődött felépülést meggyorsítsák!

Az isiásznak több oka lehet (Kattintson a linkre a részletekért), ezért fontos, hogy állapotunkat orvos diagnosztizálja, vele beszéljük meg azt is, megfelelőek-e ezek a gyakorlatok a számunkra vagy sem.

A felépülést segítő gyakorlatok:

>>> Kezdje azzal, hogy alsótestét lazán megütögeti – ez a kínai technika segíti a feszültség enyhítését és a keringés élénkítését. Szüksége lesz egy ruhákba tekert farúdra. Ütögesse néhány pillanatig háta alsó részét, majd csípőjét és combját. Naponta három-négyszer végezheti.

>>> Feküdjön a hátára, karja legyen párhuzamos a testével, talpa a talajon. Ülőcsontjait mozdítsa előre és fölfelé, farkcsontja legyen behúzva. Feszítse meg hasizmait, majd lassú mozdulattal egyenesítse ki a bal lábát, amennyire csak tudja – de ne erőltesse. Lábát tartsa a magasban néhány pillanatig, majd engedje le. A nyújtást ismételje meg a jobb lábával Is.

>>> Érintse össze a térdeit. Hasizmait tartsa feszesen, lélegezzen be. és nagyon lassan emelje térdét a mellkasa felé. Keze legyen a térdei között. Térdelt tolja szét a kezével, mialatt térdével ellenkező nyomást kifejtve a kezét próbálja visszatartani. Harminc másodpercen át csinálja, közben normálisan lélegezzen, majd enyhítsen a nyomáson. Kilélegzés közben engedje le a térdét, talpa ismét érintse a talajt.

>>> Feküdjön rá az isiász által nem érintett oldalára. Fejét és nyakát nyugtassa párnán, felső karja legyen a csípőjén, alsó karját kényelmes pozitúrában hajlítsa meg. Lassan mozgassa az érintett lábat hátrafelé, majd előre, harminc másodpercen keresztül. Farkcsontja maradjon behúzva, hasizmai megfeszítve.

Hasznos tipp:

Az isiász akut támadása idején segíthet az érintett terület masszírozása. Kérjen tanácsot:

  • fizikoterapeutátói,
  • vagy vegyen akupunktúrás kezelést,
  • netán forduljon csontkovácshoz.
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

61

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]