Melyek a legismertebb alternatív gyógymódok a Távol-keletről?

Elsőként szögezzük le, a távol-keleti gyógymódok nem mindegyik használ, ennek ellenére nem szabad őket lesöpörni az asztalról, és kijelenteni, hogy csalásra épülnek!

Az emberek körülbelül harmada vesz igénybe valamilyen alternatív kezelést évente legalább egyszer, és ez a szám a felmérések szerint egyre nő. Ma már az orvosok is nyitottabbak gondolkodnak az alternatív gyógymódok hatékonyságáról.

Mindezek ellenére, mégis azt tanácsoljuk, hogy legyen körültekintő, és akkor is beszéljen orvosával, illetve akkor is járjon rendszeres ellenőrzésre, ha alternatív terápián vesz részt! Ha nem teszi, fennállhat a veszélye annak, hogy csak az idejét vesztegeti, miközben az állapota egyre romlik…

Ha valamilyen alternatív gyógymód felkelti az érdeklődését, nézzen utána alaposan, hogy mennyire biztonságos, milyen kockázatokkal, mellékhatásokkal jár, milyen eredményre számíthat, és meddig tart a kezelés. Ne nyugodjon addig, amíg minden kérdésére választ nem kap!

Az Ajurvédikus gyógyászat

Az ajurvédikus gyógyászat Indiában több mint 5000 éve a betegellátás sarkköve. Ahelyett hogy egyetlen tünet – amilyen pl. a hátfájás – megszüntetésére törekedne, az emberi testet, lelket és szellemet egységként kezeli.

A gyógynövény-terápia, az étrendi és életmódbeli tanácsadás, a masszázs, a jóga, a meditáció, az aroma- és színterápia, a tisztítókúra mind az ajurvédikus orvoslás módszere.

A diagnosztizálás és a kezelés kimerítő, átfogó jellege miatt az ajurvédikus gyógyászatot sokszor speciális kezelőközpontokban gyakorolják, ahol a betegek akár több napot is eltölthetnek.

A nyugati országokban e gyógymódnak csupán kevés követője működik. Csak hivatalos oklevéllel rendelkező specialistáknál keressen gyógyulást, óvakodjon a sarlatánoktól! Az illetékes hivatalos intézménytől kérheti el a képzett terapeuták listáját…

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO)

A ‘csi‘, vagyis az életerő helyreállítását célzó kínai orvoslásnak az akupunktúra, a masszázs, a csikung és a gyógynövények használata mind-mind része. A hát fájdalmát vagy diszfunkcióját például azáltal szünteti meg, hogy az egész test harmóniájának helyreállítását tűzi ki célul.

Ha szeretné kipróbálni a hagyományos kínai orvoslást, változatos speciális gyógymódok közül kell választania:

  • akupunktúra,
  • akupresszúra,
  • gyógynövény-terápia,
  • csikung,
  • siacu masszázs,
  • tajcsi.

Az illetékes intézményekben további felvilágosítást kérhet ezekről a terápiákról…

Csikung

A csikung egy ősi kínai gyógymódokat jelölő gyűjtőfogalom. Meditáció, vizualizáció és speciális gyakorlatok segítségével az energia harmonikus áramlásának, és ezáltal az egészségnek a helyreállítására törekszik.

Nyugaton a legelterjedtebb formája a tajcsi, az a kimerevített felvételnek tűnő, lassú mozdulatsor, amely javítja az egyensúlyt és az erőnlétet, megszünteti a esi útjában álló gátakat, és serkenti az energia áramlását az egész testben.

A csikung képviselői sokkal inkább tanítók, mint gyógyítók. Bővebb tájékoztatást kérhet az erre szakosodott intézményektől…

Reiki

A feltételezések szerint a reiki bölcsője Tibet, de titkos „tudományát” japán mesterek őrizték meg, akik nemzedékről nemzedékre hagyományozták. Nyugatra csak a 20. században jutott el.

A reiki a betegséget az életerő áramlásának akadályba ütközésével magyarázza: A terapeuta a kezét a problémás pont fölé helyezi, és az isteni energiát és életerőt passzív csatornaként közvetíti a beteg felé ⇒ Ennek köszönhetően a páciens szervezetében az életerő legyőzi a negatív energiákat, és megszűnnek az energiaáramlásbeli zavarok.

A terapeuta kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont az, hogy az illető reiki-mestertől sajátította-e el a gyógymódot – Kérjen tanácsot valamelyik erre szakosodott, speciális intézményben!

Jóga

A jóga az ősi indiai vallásfilozófiára épülő mozgáskultúra. Számos változata ismert, de mindegyikben közös az alábbi három elem:

  • a légzés,
  • a mozgás
  • és a meditáció.

A légzés növeli a szervezet oxigénellátását, ami éberré tesz, és segít az összpontosításban. A gyakorlatok gyorsítják a szívverést, ami az oxigénszint emelkedésével együtt hozzájárul az anyagcsere-salakanyagok kiürüléséhez, így végső soron magához a gyógyuláshoz is. A meditáció lecsendesíti az értelmet, és megszabadít a feszültségtől.

A jógaoktatók működése nincs engedélyhez kötve, és nincs központilag szabályozva – Mindenképpen alaposan tájékozódjon, mielőtt döntene!

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]