Melyek az akupunktúra és az alkalmazott kineziológia legfőbb jellegzetességei?

Akupunktúra

Az életerő (csi) csatornákon keresztül áramlik a testünkben. Amikor a csi szabadon és kiegyensúlyozottan tud haladni, teljesen – mentálisan, testileg, lelkileg és szellemileg – egészségesek vagyunk. A betegségeket következésképpen az energia folyamának zavara váltja ki.

Az akupunktúra célja a csatornák vizsgálatával kideríteni, hol ütközik akadályba az életenergia, majd helyreállítani annak zavartalan áramlását. Ehhez meghatározott pontokon tűket szúrnak a testbe (vagy az akupresszúránál kézzel ingerlik e pontokat). A kezelő személy esetleg megmelegíti a tűket, vagy alacsony feszültségű áramot vezet beléjük…

Kizárólag elismert és szakképesítéssel rendelkező specialistára bízzuk rá magunkat! A barátok ajánlása és a hirdetések helyett hagyatkozhatunk valamelyik hivatalos intézmény tanácsára is.

Amennyiben hozzá nem értő személyhez fordulunk, nemcsak azzal kell számolnia, hogy a várt javulás elmarad, de az illető még kárt is okozhat. Kérdezze meg az első konzultáción, hol és mennyi idő alatt szerezte a terapeuta a képesítését, és milyen szakmai tapasztalatokkal rendelkezik! (Magyarországon akupunktúrás kezelést kínai orvos egyedül nem végezhet, csak olyan magyar szakorvos mellett, akinek van akupunktúrás végzettsége is.)

Alkalmazott kineziológia

Amikor testünk – és hátunk – izmai nem működnek harmonikusan, legyengülnek, és emiatt bizonyos szervek és mirigyek sem tudják megfelelően ellátni a funkciójukat. Ezeket a folyamatokat a rossz testtartás, az allergia, a stressz vagy egy sérülés indíthatja be.

A diagnózis felállításához a terapeuta nyomást gyakorol az izmokra, a beteg pedig megpróbál ellenállni. Ha sikerül, az arról tanúskodik, hogy az adott izom erős, és a hozzá kapcsolódó szervek és mirigyek egészségesek ⇔ Ha nem, az izom gyenge, és a kapcsolódó szervek és mirigyek valószínűleg rendellenesen működnek.

Az allergia és az ételérzékenység különböző fajtáit hasonló módon diagnosztizálják. A kineziológus a feltételezett allergénből ad a betegnek, és elvégzi az izomtesztet. A gyenge izomreakció arra utal, hogy a páciens érzékeny a kérdéses anyagra.

A terapeuta a diagnózis felállítása után a gyenge izom reflexpontjait akupresszúrával, valamint a kiropraktikából ismert „igazítással” vagy „manipulációval” kezeli. Nemritkán étrendi változtatásokat is javasol.

Egy valamirevaló kineziológusnak legalább két évig kell tanulmányokat folytatnia, és 200 óra gyakorlattal kell rendelkeznie! A terápiás központokban információt kérhetünk a megbízható specialistákról…

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]