5 hátgyakorlat az irodában

Még a legjobb elhelyezkedés is kényelmetlenné válik, ha túl sokáig maradunk ugyanabban a pozícióban. Ha ülőmunkát végez, álljon tel félóránként: járjon, vagy egyszerűen nyújtózkodjon egyet.

Naponta két-háromszor végezze el a következő gyakorlatokat ⇒

Egyenes háttal ülve, a tarkócsontot behúzva, lassan, normál ütemben lélegezve.

Függőleges karnyújtás:

Emelje a kezét a feje fölé. Egyik kézfejével érintse meg a másik tenyerét. Karjai maradjanak kényelmesen behajlítva. Lassan hajoljon jobbra addig, míg könnyed feszülést nem érez a bal oldalában. Térjen vissza kiinduló helyzetbe, és ismételje meg a mozdulatot, ezúttal balra. 3-4 ismétlés ajánlott mindkét irányba.

Vízszintes karnyújtás:

Székét távolítsa el az asztaltól, hogy legyen elég helye a karnyújtáshoz. Lazán kulcsolja össze a kezét, majd karját emelje vállmagasságba. Lélegezzen be, majd tenyerét kifordítva nyújtsa ki teljesen a karját. Lélegezzen ki és engedje le a karját. A karnyújtást három-négyszer Ismételje meg.

Előrehajlás:

Üljön széke elejére. Feszítse meg hasizmait és hajtsa le a tejét. Lassan hajoljon felsőtestével is előre úgy, hogy a mozdulatot a nyakával kezdje, majd a gerincoszloppal folytassa, folyamatosan. Hagyja, hogy karjai lógjanak. Maradjon így néhány pillanatig, majd egyenesedjen ki: előbb a gerincoszlop aljával, végül a nyakával Is. Fejét emelje tel utoljára.

Oldalra fordulás:

Dőljön hátra a széken. Hasizmait feszítse meg, majd lassan forduljon derékból balra úgy, hogy mindkét kezet aszók támlájára teszi, minta képen látható. Jobb kezét emelőként használva próbáljon minél jobban elfordulni, de ne erőltesse. Maradjon így néhány pillanatig, majd térjen vissza kiinduló helyzetbe, és ismételje meg a mozdulatot a másik oldal felé Is. Egyszer Ismételjen mindkét irányba.

Medenceforgatás:

Székét gurítsa az asztal alá. Ülőcsontjával gördüljön hátrafelé. így hátában az ív alul hangsúlyosabbá válik. Egyenesítse ki a hátát úgy, hogy visszagördül. Négy-ötször ismételje meg ezt az előre-hátra történő mozgást. Befejezéskor egyenes háttal, behúzott tarkócsonttal álljon meg. Mindezt korlátozás nélkül végezheti.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

61

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]